Pályázat

palyazat img_1

A kedvezményezett neve: Royal Nyomda Kft.
A projekt címe: Royal Nyomda Kft. telephelyének megújuló energia hasznosításával megvalósuló épületenergetikai fejlesztése.
A projekt azonosítószáma: GINOP-4.1.2-18-2018-00146
A szerződött támogatás összege: 16,09 MILLIÓ FORINT
A támogatás mértéke (%-ban): 50 %
A projekt befejezési dátuma: 2019.09.18
 
A projekt tartalmának bemutatása:
Royal Nyomda Kft. a GINOP-4.1.2-18-2018-00146 kódszámú „Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása” című pályázat keretében 32,17 millió Ft összköltségvetésű épületenergetikai fejlesztést, 16,09 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósított meg a vállalkozás telephelyén.

A fejlesztés célja, hogy a Royal Nyomda kft, telephelyén,5700 Gyula, Zrínyi tér 5. szám alatt található iroda- és gyárépület energetikai fejlesztésével, gazdaságosan működtethető, energetikai szempontból megfelelő épületek legyenek. A nyílászárók elavultsága miatt a két épület jelentős energiafogyasztással rendelkezett. Az energiaköltségek csökkentése érdekében elengedhetetlen volt az épületek energetikai felújítása.

A projekt keretében sor kerül az alábbi fejlesztésekre:
A projekt keretén belül az energiahatékonyság növelése érdekében,a nyílászárók elavultsága miatt a két épület jelentős energiafogyasztással rendelkezett, elengedhetetlen volt az épületek energetikai felújítása.
 A nyomda épületének nyílászáróinak cseréje és a megújuló energia hasznosítására 50 kWp-os hálózatra termelő napelemes rendszer telepítése valósult meg.

A Kft. célja a beruházással az energia, valamint működési költségek csökkentése volt, illetve ezáltal hozzá tudjon járulni a környezet védeleméhez.
Az energetikai fejlesztés és a megújuló energiaforrás használata együttesen a vállalkozásnál jelentős energiamegtakarítást eredményez, mivel a nyomda energiafelhasználása a tevékenységével összefüggően éves szinten jelentős. A nyílászárócsere az energiafelhasználás csökkenéséhez, míg a megújuló energiaforrás hasznosítása az épület energiafogyasztásához járul hozzá nagymértékben.   
 
A Royal Nyomda Kft. sikeres projektet valósíthatott meg a Széchenyi 2020 program keretén belül.

palyazat img_2